NIEUWJAARSDUIK 2018

Op 21 januari was het zover: De Thalassa Nieuwjaarsduik.
Dit jaar waren er wat minder duikers dan voorgaande jaren. Sommigen waren verkouden, anderen op vakantie.
Maar onder een heerlijk winters zonnetje verzamelde zich een groepje duikers en toeschouwers in het Twiske op het Kurrejanstrand.
Het had in de vroege ochtend ligt gevroren en het was nog steeds windstil met een strak blauwe lucht. Beter weer konden we niet treffen!
Op het water vertoefden grote groepen meerkoeten en het zag er aantrekkelijk uit voor een relaxte duik.
Ook dit jaar deed Frits weer mee in zijn natpak. Zelfs de kleine openstaande naad in het onderste deel van de pijp van z’n duikpak weerhield hem niet van een duikje.
Eerst een stukje langs de waterkant lopen en dan voor de platvormen het water in. Het ziet er kraakhelder uit langs de kant!
Jammer dat er voor ons twee duikers de bodem stevig hebben beroerd. Hier en daar belemmeren stofwolken het zicht en bij de flatvormen zijn de snoeken en snoekbaarzen verdwenen. Zij zoeken hun rust tijdelijk ergens anders. Voor Frits houden we de duiktijd niet te lang (het water is ongeveer 3 graden) en gaan via het parcours van lijnen en objecten, dat voor het Kurrejanstrand ligt, terug richting het strandje. Onderweg is het zicht beter en we komen nog langs wat afgezonken bootjes en andere leuke objecten.
Eenmaal op de kant, staat de warme chocomel van Mieke en Reindert al klaar en de lekkere gevulde koek gaat er met smaak in.
Met z’n allen wordt er in het zonnetje nog heerlijk nagekletst en worden al weer plannetjes gesmeed voor volgende duiken.

Het duikseizoen 2018 is begonnen!

Groetjes,
Loek