Zon, bbq en oranje op Zomerduikfeest 5 juli 2014

Bij het Haarlemmermeerse bos konden we niet bbq-en dus werd het zomerfeest naar het Twiske verplaatst. Ook niet verkeerd op een zonnige namiddag voor het Thalassa zomerduikfeest. De duikers doken onder bij de steiger helemaal rechts van het Kure Jan strandje. De wind stond pal op de kant maar onderwater werd het zicht onder de thermocline gelukkig goed. Niet veel bijzonders als de klompjes van mosselen op de zandbodem en ja, even flitste een snoekbaars voor mijn ogen. Bij het keerpunt zaten wel 10 snoekbaarzen op het zand die keer op keer wegzwommen en weer in hun eigen kuiltje gingen liggen. Duidelijk dat ze in het warme bovenwater bleven en niet onder de thermocline.
Na de duik zochten we een plek uit de wind om de bbq aan te steken. De groep werd groter en de tafel vulde zich met salades, sausjes en de caipirina (met en zonder alcohol).
Tja, oranje begon om 22 uur in de kwartfinale van het WK. We moesten toch voor zonsondergang uit het Twiske dus met z'n allen kijken bij Elise en Richard. Het werd een lange spannende wedstrijd die juigend werd afgesloten.