Zomeravonsduikje Vinkeveen

Soms is het overdag zo'n mooi weer dat je spontaan besluit een avondduikje te gaan maken. Gelukkig is er altijd wel een clubgenoot te vinden die mee gaat. Dat is het voordeel van een fijne duikclub.
Zandeiland 4 in de Vinkeveense plassen is dan al gauw favoriete. Dichtbij Amsterdam, helder water en altijd wel iets leuks te zien. Bovendien zijn er goed faciliteiten voor een ontspannen duik.
Jammer dat het net begint te regenen als je je wilt gaan omkleden, maar het credo is: "nat wordt je toch!". Even later glijden we met z'n tweeën het water in en wat de aangename watertemperatuur al deed vermoeden: het zicht valt een beetje tegen voor Vinkeveense begrippen. Maar toch: we maken een lekker duikje, zien heel veel zoetwaterkreeftjes en tot onze grote verassing zowaar een zoetwaterkwalletje! Al blijft het er bij één, het is toch echt een bijzondere waarneming. Buiten het duikgebied ligt nog een wrak van een zeilboot die relatief weinig bezocht wordt. Het blijft altijd een leuk doel om naar toe te gaan. Dan draaien we ons om en gaan door het ondiepe deel langs de kant weer terug. Hier wachten diverse scholen vis op ons.
Ruim drie kwartier later komen we weer boven en zijn vlak bij de instap. Dat is mooi gedaan, maar dat kan ook niet anders als je hier al zo vaak gedoken hebt.
Gelukkig is het weer droog geworden! Nu zijn het de muggen die ons belagen, maar ook daar zijn we aan gewend. Daarna bij de vulautomaat de flessen vullen voor de volgende duik.
Je weet nooit waar die wordt en je fles kan maar beter vol zijn. We zien het maantje al aan de hemel staan en de zon is net onder. Dan naar café De Punt bij Baambrugge voor een koel biertje.
Wat een zomeravondje! Er komen er vast nog meer!